MADPANELETKontaktperson: Kirsten Schytte

Frivillige i arbejdsgruppenJuni 2018.

Ja, så er første halvdel af 2018 gået.

Madpanelets medlemmer har været en tur rundt på samtlige af kommunens plejecentre, hvor de har prøvespist den varme mad- Som noget nyt har Madpanelet også besøgt de tre aktivitetscentre, hvor det primært var den varme mad, de prøvespiste.

Hvordan er det så gået på plejecentrene?

Lad os tage udgangspunkt i nedenstående:

  1. Kvaliteten af maden

  2. Måltidet som helhed, herunder personalets hjælp til beboerne.

1. Kvaliteten af maden er generel god, ud af 11 rapporter har Madpanelets medlemmer i 7 tilfælde vurderet, at maden har været tilfredsstillende, i 4 tilfælde har maden været meget tilfredsstillende.

Sammenholder vi resultatet med prøvespisningerne i foråret 2017, er niveauet ca. det samme.

2. Hvordan serveres maden? Nogle steder portionsanrettes den, andre steder bliver den serveret på fade, skåle m.m. så beboerne selv kan tage, hvad de lyster. Borddækningen er også i orden- med blomster, servietter, bordkort m.m.

Vi må nok sige, at langt de fleste steder er der en fin stemning, god atmosfære under måltidet- selvfølgelig kan det forekomme, at beboerne ikke deltager i snakken rundt bordet, men det hører til undtagelserne. Personalet spiser med langt de fleste steder, og hvis det er nødvendigt, er de klar til af hjælpe de beboere, der har et behov, meget opmærksomme og visse steder underholdende- med til at skabe en god stemning, hvilket er så vigtigt.

Maden fra Det Danske Madhus, som leveres hjemme til beboere, der er visiteret, har Madpanelet også prøvespist. Resultat: Alt i top- præcis levering- både hovedret og biret var jfr. rapporten dejlig.

De tre aktivitetscentre: Meget tilfredsstillende- måltiderne blev indtaget i gode, smukke omgivelser, gæsterne var venlige og positive, det samme var personalet- fin service alle steder.

På Madpanelets vegne vil jeg gerne slutte med at gengive nogle af de bemærkninger, som prøvespiserne har suppleret med:

Alle udtrykte deres glæde ved at bo på centret.

Dejlig velsmagende hverdagsmad, ganske lækkert måltid, en god oplevelse i dejlige omgivelser og tilfredse beboere. Fin stemning og atmosfære, flere steder inddrages beboerne i den månedlige menuplanlægning.